torstai 18. heinäkuuta 2013

Omaa haikangasta - Eget hajtyg

Vapise Marimekko, Ab asino lanam on ryhtynyt suunnittelemaan painokankaita! Sinänsä tämä ei ole uusi aluevaltaus, harrastin kankaanpainantaa paljonkin koko 1990-luvun ajan mutta tämä oli ensimmäinen kerta tällä vuosituhannella. Saanen siis esitellä uude  kokoelman ensimmäisen kankaan, "Haita meressä":

Se upp Marimekko, Ab asino lanam har börjat designa tryckta tyger! Egentligen är det ingen ny erövring, jag höll på med tygtryck ganska mycket under hela 1990-talet men det här var första gången på det nya årtusendet. Tillåt mig alltså presentera det första tyget i den nya kollektionen, "Hajar i Havet":





Hait ovat nuoren taiteilijan samannimisestä teoksesta - taitelijan luvalla, ei siis pelkoa plagiointisyytteistä ;-)

Hajarna är från en ung konsnärs verk med samma namn - med konstnärens samtycke, som ingen fara för anklagelser om plagiering ;-)


Painoin kuviot kankaalle ihan perinteisellä kalvosta leikatulla sapluunalla ja lisäsin lopuksi  yksityiskohdat mustalla tekstiilitussilla. Sapluunassa oli harmaa ja valkoinen hai ja tarkoitus oli että harmaa katsoo oikealle ja valkoinen vasemmalle, mutta kun pesin sapluunan painokertojen välissä asetin sen vahingossa kankaalle nurinpäin ja painoin vastakkaisiin suuntiin katsovia haita. Ja sitten oli pakko jatkaa niiden suunnan vaihtelua loppuun asti, mutta tulipahan lisää eloa kankaaseen.

Jag tryckte tyget med en traditionell schablon som jag klippte ur kopieringsfolie och tillade till sist detaljerna med svart textiltusch. På schablonen hade jag en grå och en vit haj och meningen var att den gråa tittar åt höger och den vita åt vänster, men när jag tvättade schablonen mellan tryckvarven placerade jag den i misstag med fela sida upp och tryckte hajar som tittar åt motsatt håll. Sen var jag tvungen att fortsätta variera deras riktning ända tills slutet, men det blev väl ett mera levande tyg.



Tulen käyttämään kangasta erääseen sisustusprojektiin, siitä lisää myöhemmin tällä viikolla.

Jag ska använda tyget till ett inredningsprojekt, mera om det senare den här veckan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!